منتديات لمسة مرامي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات لمسة مرامي

 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+

اذهب الى الأسفل 
+10
شبح المنتديات
منصورة
snow flower
ربيعو
ichigo
adilslawe
Gـيرل
لمسة إحساس
iraq moon
Noo7
14 مشترك
انتقل الى الصفحة : الصفحة السابقة  1, 2, 3, 4
كاتب الموضوعرسالة
مرسا
التميز

التميز
مرسا


تاريخ التسجيل : 08/07/2012
عدد المساهمات : 494
نقاط التقييم : 494
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 8kv37447

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالأحد أغسطس 04, 2013 4:40 am


السمبوسك الحلو
المقادير:



  • 1/2 لفة جلاش
  • 1/2 كوب زبد سايحة
  • 1/2 كيلو جبنة ريكوتا
  • 2 ملعقة كبيرة سكر
  • 3/4 كوب شربات
  • 2 ملعقة كبيرة فستق مفروم للتزيين



مقادير الشربات:



  • 1/2 كوب سكر
  • 3/4 كوب مية
  • عصير ليمونة
  • فانيليا



الطريقة:
1- اخلطي الجبنة الريكوتا مع السكر في طبق.

2- حطي رقائق الجلاش على سطح مستوي وقطعي كل ورقة جلاش لمربعات عرضها حوالي 4-5 سم.

3- خدي كل مربع وحطي فيها 2 ملعقة صغيرة من خليط الريكوتا في الوسط، واطوي كل الأطراف للداخل علشان تبقى على شكل وردة مربعة وبداخله الحشو، وبتكرري نفس الطريقة دي لغاية ما تخلصي كل اللي عندك.. وادهني طرف كل واحدة بشوية زبدة علشان تلزق.

4- هاتي صينية فرن وادهنيها بالزبدة، وحطي فيها مثلثات السمبوسك، وادهني سطح السمبوسك بالزبدة.

5- سخني الفرن على درجة حرارة عالية (220 مئوية)، ودخلي الصينية الفرن لمدة 30 دقيقة أو لغاية ما تلاقي إن وش اللفائف بقى ذهبي، وممكن إنك تحمريها في الزيت بدلاً من وضعها في الفرن.

6- خرجيها من الفرن، وصبي على كل واحدة ملعقة من الشربات البارد ورشي عليها فستق.
+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 572843

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مرسا
التميز

التميز
مرسا


تاريخ التسجيل : 08/07/2012
عدد المساهمات : 494
نقاط التقييم : 494
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 8kv37447

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالأحد أغسطس 04, 2013 4:41 am



كنافة مقلية بالكريمة والفاكهة
مقادير الكنافة:



  • 1/2 كيلو كنافة
  • زيت للقلي
  • كوب شربات
  • كوب كريمة مخفوقة
  • كوب فاكهة مشكلة (مانجو – تفاح – جوافة – كريز)



مقادير الشربات:



  • 1/2 كوب سكر
  • 3/4 كوب ماء
  • عصير ليمونة
  • فانيليا



طريقة عمل الشربات:
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، وبعد كده ضيفي الليمون، وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، وحطي الفانيليا وشيليه من على النار، وسيبيه لغاية ما يبرد.

طريقة عمل الكنافة:
1- اقلي الكنافة في زيت ساخن لغاية ما لونها يأخذ اللون الذهبي.

2- بعد ما لونها يبقى ذهبي شيليها من على النار وحطيها على ورق لامتصاص الزيت الزائد.

3- هاتي طبق الحلويات، وحطي فيه طبقة من الكنافة واسقيها بالشربات وهي سخنة وحطي طبقة تانية من الكريمة والفاكهة وطبقة أخرى من الكنافة وزينيها من فوق بالكريمة والفاكهة.

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 572844



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مرسا
التميز

التميز
مرسا


تاريخ التسجيل : 08/07/2012
عدد المساهمات : 494
نقاط التقييم : 494
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 8kv37447

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالأحد أغسطس 04, 2013 4:42 am



جيلي بالفواكه والبسكويت مغطى بالقشطة والشيكولاتة
المقادير:



  • فواكه مشكلة مقطّعة إلى مربعات صغيرة
  • 4 علب جيلي (نوع واحد)
  • 3 علب بسكويت
  • علبة قشطة
  • شيكولاتة مبشورة
  • كأس من الكريمة المخفوقة




الطريقة:
1- هاتي الفاكهة اللي عندك وقطعيها إلى مكعبات صغيرة، وبعد كده رصيها في الأطباق اللي هتقدمي فيها.

2- فضي محتويات علب الجيلي في إناء كبير فيه 3 أكواب من الميّة المغلية على نار متوسطة الحرارة مع التقليب المستمر لمدة عشر دقائق، أو لغاية ما تلاقي إن الجيلي بدأ يتقل، وبعد كده صبي شوية جيلي فوق الفاكهة.

3- بعد كده هاتي البسكويت ورصيه فوق الفاكهة والجيلي، بعد كده صبي باقي الجيلي فوق البسكويت، بعد كده حطي الطبق ده في الثلاجة لمدة 4 ساعات أو لغاية ما الجيلي يتجمد.

4- هاتي علبة القشطة وعلبة الكريمة واخلطيهم مع بعض كويس، وطلعي الطبق من الثلاجة، وادهني وشه بخليط الكريمة والقشطة، وبعد كده رجعيه الثلاجة تاني لمدة ساعة.

5- بعد ما تلاقيه جمد خرجيه من الثلاجة وحطي على وش الطبق شوية فاكهة أو شوية شوكولاتة مبشورة.
+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 572845




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مرسا
التميز

التميز
مرسا


تاريخ التسجيل : 08/07/2012
عدد المساهمات : 494
نقاط التقييم : 494
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 8kv37447

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالأحد أغسطس 04, 2013 4:43 am



لقمة القاضي
المقادير:



  • كوب دقيق
  • كوب لبن
  • معلقة صغيرة خميرة
  • ذرة ملح
  • 1/4 كوب زيت ذرة



مقادير الشربات:



  • 1/2 كوب سكر
  • 3/4 كوب مية
  • عصير ليمونة
  • فانيليا



الطريقة:
1- اخلطي الدقيق مع الخميرة مع الملح، وضيفي إليهم تدريجياً اللبن وهو دافئ.. واعجني المقادير دي كلها مع بعضها كويس، وبعد كده غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات علشان تتخمر.

2- بعد مرور 3 ساعات سخني الزيت، وبعد كده خدي معلقة صغيرة من العجينة دي واقليها في الزيت، وكرري الموضوع ده لغاية ما العجينة تخلص.

3- شيلي لقمة القاضي من الزيت، وحطيها وهي ساخنة في العسل أو الشربات، وبعد كده شيليها منه، وحطيها في مصفاة علشان تتخلص من العسل أو الشربات الزيادة.

4- بعد كده رصيها في طبق التقديم.. وبالهنا والشفا.

طريقة عمل الشربات:
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة.. وبعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، وحطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 572846


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منصورة
التميز

التميز
منصورة


تاريخ التسجيل : 14/07/2012
عدد المساهمات : 252
نقاط التقييم : 262
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 ZTq37427

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 05, 2013 9:28 am

معمول تمر
+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 9998397451
مكونات المعمول:
- 3 كوب دقيق
- 1 ½ كوب سمن.
- ¾ كوب سكر بودرة.
- 3 بيضات.
- 1 ملعقة صغيرة فانيليا سائلة.
- 1 ½ ملعقة صغيرة بيكنج بودر.
مكونات حشو التمر:
- 2 ½ كوب تمر لين (عجوة).
- 2 ملعقة كبيرة سمن.
- 1 ملعقة صغيرة قرفة (دارسين) مطحون.
طريقة عمل حشو التمر:
1 – تفتح حبات التمر ويزال منها النواة، وتوضع فى وعاء الكبة.
2 – يضاف السمن والقرفة إلى التمر، وتطحن المكونات على سرعة عالية حتى تمتزج ببعضها وتصبح عجيناً ناعماً بدون تكتلات.
3 – تدهن اليدين بقليل من الزيت، ويؤخذ ملعقة كبيرة من عجين التمر وتشكل بين راحتى اليد على شكل كرة، وتكرر العملية مع بقية كمية الحشو.
طريقة عمل المعمول:
1 – ينخل الدقيق والبيكنج بودر معاً فى وعاء عميق.
2 – يخفق السمن فى وعاء عميق آخر بالمضرب الكهربائى حتى يصبح كريمى القوام.
3 – يضاف السكر البودرة إلى السمن، ويخفق الخليط جيداً حتى يمتزجا جيداً.
4 – يضاف البيض والفانيليا إلى خليط السمن، ويخفق حتى تمتزج كل المكونات جيداً معاً.
5 – يُسكب مزيج السمن مباشرةً على خليط الطحين، ويقلَّبان بالملعقة الخشبية حتى يتكون عجيناً متماسكاً.
6 – ثم يعجن العجين باليد حتى يتجانس ويصبح ناعماً وقبلاً للتشكيل باليد، ثم يغطى الوعاء بمنشفة مطبخ نظيفة ويترك جانباً لمدة ساعة.
7 – يُسخن الفرن على حرارة عالية، وتغطى صوانى خَبز مسطحة بورق البرشمان.
8 – يشكل العجين على هيئة كريات فى حجم حبة الليمون الكبيرة.
9 – بواسطة أطراف الأصابع، يضغط على كرة العجين من المنتصف بشكل دائرى حتى تأخذ شكل كوب صغيرة من العجين.
10- يُعبأ العجين بكرة التمر، ويُغلق العجين بإحكام على الحشو ويوضع فى القالب الخشبى الخاص بتشكيل المعمول، ثم ترص فى صينية خَبز.
11- يُخبز المعمول فى الرف الأوسط من الفرن لمدة 18 دقيقة أو حتى يأخذ اللون الذهبى.
12- يُخرج المعمول من الفرن، ويترك حتى يبرد، ثم يرص فى صحن التقديم ويقدم.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منصورة
التميز

التميز
منصورة


تاريخ التسجيل : 14/07/2012
عدد المساهمات : 252
نقاط التقييم : 262
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 ZTq37427

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 05, 2013 9:37 am

الكبيبة الشامى
+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 9998396545
المقادير :
1/2 كيلو لحم بقري أو ضأن (يفضل أن يكون خالي من الدهون).
1/2 كيلو برغل أبيض خشن.
1حبة كبيرة بصل. 1 م/ص كمون.
1/2 م/ص قرفة.
1/4 م/ص جوزة الطيب.
1/2 م/ص فلفل أسود طازج.
1 م/ص ملح.
مكونات الحشوة
250 جرام لحم مفروم .
1 حبة متوسطة بصل مفروم.
1/4 م/ص ملح.
1/4 م/ص فلفل أسود طازج.
1/4 م/ص قرفة.
1/4 م/ص كمون.
رشة جوزة الطيب.
1/2 كوب صنوبر مقلي أو محمص.
زيت غزير للقلي.
طريقة التحضير :
يغسل البرغل ويغير الماء عدة مرات ثم ينقع في ماء دافئ لمدة ساعة.
يصفى البرغل جيدا من الماء ويراعى أن لا يحتوى على أي نسبة ماء اطلاقا.
يفرم اللحم في المفرمة مع البصل.
يفرم البرغل بعد ذلك ثم يعاد فرمهما معا مرة أخرى.
يضاف بعد ذلك الملح والبهارات.
تخلط الكبة بالأيد جيدا ويمكن زيادة القليل جدا من الماء اذا كانت قاسية.
لتحضير الحشوة:
في مقلاه غير قابلة للصق يوضع اللحم المفروم مباشرة الي المقلاه ويقلب جيدا لمدة 10 دقائق.
تضاف البصلة المفرومة والملح والبهارت ويقلبو لمدة 10 دقائق أخرى .
يضاف الصنوبر المقلي الي اللحم المفروم وتترك الحشوة جانبا.
تشكل الكبة على هيئة كرات صغيرة ثم تفرغ جيدا بالأيد ثم تحشى كل واحدة بمقدار ملعقة صغيرة من الحشوة.
تقلى في زيت ساخن حتى تصبح ذهبية اللون ثم تصفى من الزيت الزائد.
يستحسن أن تترك في الثلاجة لمدة 15 دقيقة قبل القلي.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منصورة
التميز

التميز
منصورة


تاريخ التسجيل : 14/07/2012
عدد المساهمات : 252
نقاط التقييم : 262
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 ZTq37427

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 05, 2013 9:45 am

كعـك العيـد
+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 9998397064
 المقادير‏:*
3 كوب طحين مليان منخول‏.
كوب سمن.
كوب إلا ربع ماء .
ملعقة صغيرة بيكنج بودر‏.
ذرة ملح
نص‏ ملعقة صغيرة رائحة كعك.
ملعقة كبيرة سمسم.
الطريقة‏:*

ينخل الطحين ويضاف إليه ذرة الملح، والسمسم، وريحة الكحك، والبيكنج بودر.
يقدح السمن ويضاف إلى الطحين ويدعك جيدا حتى يختلط السمن مع الدقيق تماماً.
نضع الماء وتضاف إلى العجين وتعجن حتى تكور العجينة وتصبح صالحة للنقش.
تشكل كور صغيرة ونضغط عليها قليلا لتصبح دائرة صغيرة مرتفعة قليلا من الوسط.
وتنقش وتوضع في قالب مخصص لأشكال الكعك، وتوضع في صواني الخبز.
ثم تخبز في فرن متوسط الحرارة، وتترك حتى تبرد تماما، ويرش عليها السكر البودرة.
+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 3909968639

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 3909968640

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 3909968641
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منصورة
التميز

التميز
منصورة


تاريخ التسجيل : 14/07/2012
عدد المساهمات : 252
نقاط التقييم : 262
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 ZTq37427

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 05, 2013 9:49 am

البامية بصوص الطماطم واللحمة
+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 9998394362
المقادير:
- نصف كيلو لحم ضاني بالعظم
- كيس بامية
- ملعقة سمن أو زيت نباتي حسب الرغبة
- بصلة كبيرة مفرومة ناعمة
- 5 فصوص ثوم مهروسة
- حبتين من عصير الطماطم
- ملعقة من معجون الطماطم
- ملعقة من البهار المطحون
(فلفل أسود - كمون - كزبرة -
جوزة الطيب - قرفة - فرنفل)
- ليمون بن زهير
- كزبرة خضراء مفرومة
- ملح حسب الرغبة
طريقه تحضير البامية بصوص الطماطم واللحمة:
- ضعي السمن أو الزيت والبصلة في إناء وحركي حتى يصبح لونه ذهبي ثم أضيفي الثوم واتركيه لمدة دقيقة.
- أضيفي اللحمة وحركي ثم أضيفي معجون الطماطم مع التحريك ثم أضيفي البهار واتركيه لمدة 3 دقائق.
- أضيفي عصير الطماطم وحركي لمدة 5 دقائق ثم أضيفي كوبان من الماء واتركيه لمدة ساعة حتى ينضج اللحم.
- أضيفي بامية السنبلة والملح حسب الرغبة واتركيه لمدة 10 دقائق ثم أضيفي الليمون والكزبرة وأطفئي النار واتركيه لمدة 5 دقائق قبل التقديم.
* يمكن استبدال اللحم بالعظم بمفروم لحم بقري أو غنم (صافي 100٪).
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منصورة
التميز

التميز
منصورة


تاريخ التسجيل : 14/07/2012
عدد المساهمات : 252
نقاط التقييم : 262
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 ZTq37427

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 05, 2013 9:52 am

المدلوقه الشامية
+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 9998395079
المقادير
1 ك كنافة ناعمة
2 ك سكر
ملعقة سمنه
مكسرات
قشطة
الطريقة
1- نحمص الكنافة بالسمنه
2- نقوم بتجهيز السكر المعقود المقدار 2 كوب سكر = كوب ماء
3- بعد تحميص الكنافة نضع السكر المعقود فوق الكنافة ونقوم بتحريكها حتى تجمد
4- نضعها على صحن التقديم حتى تبرد
5- ثم نضع القشطة والمكسرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منصورة
التميز

التميز
منصورة


تاريخ التسجيل : 14/07/2012
عدد المساهمات : 252
نقاط التقييم : 262
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 ZTq37427

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالإثنين أغسطس 05, 2013 9:57 am

السمبوسة الرمضانية المثلثات المحشية بخلطة البيتزا
+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 9998396303
لعمل خلطة البيتزا (الحشوة):
- كوبان من الطماطم المهروسة
- ملعقة كبيرة من السكر الأسمر
- ملعقة صغيرة من ورق الزعتر
- ملعقة صغيرة من الحبق المجفف
- ملعقة صغيرة من البقدونس المجفف
- 3 فصوص ثوم مهروسة
- 250 جرام حبنة الموتزاريلا
- ملح حسب الرغبة
- ربع كوب ماء ساخن
- كيس خضار السنبلة
- عجينة االسمبوسه
طريقه تحضير خلطة البيتزا (الحشوة):
- ضعي في إناء الطماطم المهروسة والسكر الأسمر والتوابل وأضيفي الماء واتركيه على النار مع
- التحريك، أضيفي خضار السنبلة لمدة 10 دقائق.
طريقة تحضير السمبوسة:
- افردي عجينة سبرنج رول السنبلة وضعي الخليط السابق في المنتصف ثم أضيفي جبنة الموتزاريلا ويتم
- قفل العجينه على شكل السمبوسة المثلثة وذلك بالتخلص من الأجزاء الزائدة.
- ثم توضع في صينية مناسبة وتدهن في الوجه بالقليل من الزيت النباتي لمدة 7 دقائق حتى تحمر.
* ينصح بتقديم السمبوسة مع بطاطس المقليٌة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مرسا
التميز

التميز
مرسا


تاريخ التسجيل : 08/07/2012
عدد المساهمات : 494
نقاط التقييم : 494
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 8kv37447

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالخميس أغسطس 08, 2013 6:36 pm

كيكة بصوص الشيكولاتة
المقادير:
كوب سكر
كوب زيت
كوب ماء
4 ملاعق كبيرة لبن بودرة
4 ملاعق كبيرة كاكاو خام
2 بيضة
باكو فانيليا
كوب دقيق
باكو بيكينج باودر


الطريقة:
1- أول حاجة نضع كوب السكر وكوب الماء وكوب الزيت والكاكاو واللبن والفانيليا في الخلاط، ونضربهم مع بعض لحد ما يبقوا متجانسين ويدوبوا كلهم والسكر يدوب، وكمان ممكن تحطي المكونات دية شوية شوية علشان ما تبقاش كتيرة على الخلاط ويدوبوا كويس.

2- بعد كدة ناخد من الخليط ده كوباية كاملة ونخليها على جنب لوحدها.

3- نجيب بيضتين ونكسرهم على باقي الخليط اللي في الخلاط ونضربه تاني كويس.

4- نحط الخليط اللي ضربناه مع البيض في وعاء بلاستيك ونضيف عليه كوباية الدقيق والبيكينج باودر، ونعجنهم مع بعض جامد بالملعقة.

5- بعد كده نصب العجينة في الصينية وندخلها الفرن لحد ما تستوي (العجينة بتبقى سايلة شوية).

6- أوّل ما العجينة تستوي وتخرجيها من الفرن، بنجيب كوباية الصوص اللي كنا سيبينها على جنب وبنصبها على وش الكيكة وبنسيبها شوية.

7- بعد ما الكيكة تبرد ممكن نحطها في الثلاجة،

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 572847



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مرسا
التميز

التميز
مرسا


تاريخ التسجيل : 08/07/2012
عدد المساهمات : 494
نقاط التقييم : 494
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 8kv37447

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالخميس أغسطس 08, 2013 6:37 pm


السويسرول
المقادير:
4 بيضات.
3/4 كوب دقيق.
3/4 كوب سكر.
ملعقة كبيرة ماء فاتر.
ملعقة صغيرة فانيليا.
ملعقة صغيرة ملح.
مربى للحشو.

الطريقة:
1ـ اضربي البيض بالمضرب كويس جداً لغاية ما حجمه يزيد، وبعد كده تضيفي السكر واضربيه تاني بالمضرب لغاية ما تلاقي البيض لونه افتَح وعمل زي الكريمة.

2ـ ضيفي الفانيليا والملح للبيض والسكر واخلطيهم مع بعض كويس وبالراحة جداً، وبعد كده ضيفي كمية الدقيق شوية شوية مع التقليب المستمر من تحت لفوق وبهدوء جداً.

3ـ أحضري صينية مدهونة سمن وحطي فيها ورق زبدة ورشي عليها طبقة من الدقيق، وبعدين صبي فيها العجينة وافرديها كويس جداً بحيث يكون سمك العجينة متساوي في كل جوانب الصينية.

4- دخلي الصينية في فرن ساخن، وسيبيها لمدة من 10 إلى 15 دقيقة لغاية ما لونها يحمر شوية وتعلى، واوعي تسيبيها كتير في الفرن لإنها ممكن تنشف منك.

5- في الوقت اللي العجينة فيه هتكون في الفرن، أحضري المربى وحطيها في طبق وقلبيها كويس لغاية ما تبقى سايلة وكثافتها قليلة علشان تعرفي تفرديها على العجينة.

6- بعد ما تطلّعي الصينية من الفرن حطي على وشها ورق زبدة واضغطي عليها بصينية تانية، وبعد كده قطعي بالسكينة الأطراف بحيث تكون متساوية.

7- افردي المربى على الوش، بس خلي بالك إنك تسيبي الأطراف نظيفة من غير ما تفردي عليها المربى.

8- لفي السويسرول بالراحة وممكن إنك تقطعي بالسكينة جزء صغير مسافة واحد سم من الناحية اللي هتلفي من عندها؛ لأن الطريقة دي هتسهل عليكِ اللف، وكمان ورقة الزبدة اللي من تحت هتساعدك وإنتِ بتلفيه، وبعد كده حطيه في الثلاجة.

9- بعد ما السويسرول يبرد قطعيه لشرائح وقدميه.. وبالهنا والشفا.

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 572848

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مرسا
التميز

التميز
مرسا


تاريخ التسجيل : 08/07/2012
عدد المساهمات : 494
نقاط التقييم : 494
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 8kv37447

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالخميس أغسطس 08, 2013 6:37 pm



كيكة الزبادى
المقادير:
كوبين ونصف دقيق.
كوب ونصف زبادي كبير.
2 معلقة كبيرة سمن.
5 بيضات.
فانيليا.
كوب سكر.
باكو بيكنج باودر.
ذرة ملح.

مقادير الشربات:
كوب ونصف سكر.
2 كوب ماء.
نقط عصير الليمون.
فانيليا.

الطريقة:
1- لتحضير الشربات:
حطي السكر مع الماء على النار وقلبيهم لغاية ما السكر يذوب تماماً، وبعد كده ضيفي عصير الليمون وعلّي النار عليه؛ بس خدي بالك إنك تشيلي الريم أول بأول، وبعدين ضيفي الفانيليا واتركي الخليط لغاية ما يبرد تماماً.

2- اخلطي الدقيق مع الملح والبيكنج باودر والسمن.

3- اضربي البيض مع الفانيليا واخلطيه مع الدقيق والسمن.

4- اضربي الزبادي مع السكر وضيفيهم إلى خليط الدقيق، وقلبيهم مع بعض لغاية ما يتجانسوا، وسيبي الخليط لمدة ساعة.

5- صبي العجينة في صينية مدهونة سمن، ودخّليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لغاية ما تستوي.

6- طلّعي الكيكة من الفرن، وسيبيها تهدى شوية، وبعدين صبّي عليها الشربات وهو بارد تماماً.

7- تقدم الكيكة في طبق التقديم وممكن تزينيها بجوز الهند أو الكريم شانتيه.. وبالهنا والشفا.


+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 572849
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مرسا
التميز

التميز
مرسا


تاريخ التسجيل : 08/07/2012
عدد المساهمات : 494
نقاط التقييم : 494
الجنس : انثى
الأوسمة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 8kv37447

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالخميس أغسطس 08, 2013 6:38 pm


أم علي بالمكسرات

المقادير:

• 5 أكواب لبن حليب محلي.
• 5 رقائق جلاش.
• 2 معلقة كبيرة زبد.
• 3 معالق كبيرة كريمة لباني.
• نصف كوب زبيب.
• ربع كوب بندق.
• ربع كوب لوز.

الطريقة:

1- حطي الجلاش على صاج أو صينية للفرن وحمصيه في فرن.
2- أحضري البندق واللوز وحطيهم على صاج أو صينية للفرن، وحمصيهم في الفرن لمدة 4 دقائق.
3- في الوقت اللي أنتِ بتحمّصي فيه المكسرات سخني اللبن.
4- قطعي رقائق الجلاش إلى قطع متوسطة وحطيها في طاجن كبير، وضيفي إليها البندق واللوز والزبيب وبعد كده حطي اللبن في ثلثين الطاجن.
5- سخني الفرن حتى درجة حرارة متوسطة (200 مئوية)، وحطي الطاجن في الفرن لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما تلاقي إن رقائق الجلاش بدأت في امتصاص اللبن.
6- خرجيه من الفرن وضيفي إليه الزبدة والكريمة من على الوش، ودخليه الفرن تاني لمدة 20 دقيقة أخرى أو لغاية ما تلاقي لونه بقى ذهبي خرجيه.. وبالهنا والشفا.

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 572850


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
O2
لجنة المسابقات و الفعاليات
لجنة المسابقات و الفعاليات
O2


تاريخ التسجيل : 30/01/2013
عدد المساهمات : 24
نقاط التقييم : 44
الجنس : ذكر
الجنسية : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 24J19881
عبارتي المفضلة : +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Qni31192
مكان الاقامة : الريااض

+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 Empty
مُساهمةموضوع: رد: +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+   +فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+ - صفحة 4 I_icon_minitimeالجمعة أغسطس 09, 2013 8:38 pm

يعطيكم الف عافية جميعا
يغلق
و جاري فرز اسماء الفائزين
×
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
+فعــالية الأطبــاق الرمضــانية حــول العــالم+
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 4 من اصل 4انتقل الى الصفحة : الصفحة السابقة  1, 2, 3, 4
 مواضيع مماثلة
-
»  !! نــبــذة حــول نظــام ANDROID !!

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات لمسة مرامي :: منتديات المرآة و الأسرة :: قسم المطبخ-
انتقل الى: